Υλικά:
1 κιλό αρνάκι από μπούτι ή στήθος, με το κόκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ή κόκκινο ξηρό
Αλάτι και πιπέρι
200 γραμμάρια τραχανά σταρένιο
5-6 κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
2.Προσθέτετε το αρνάκι και σοτάρουμε τα κομμάτια για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.Προσθέστε την πάπρικα τα μπαχάρια και τον τοματοπολτό, ανακατεύοντας καλά.
3.Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να βράσει για λίγο, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4.Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και περίπου 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζετε το αρνάκι για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.
5.Μόλις γίνει το κρέας, ρίχνουμε τον τραχανά και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλλά το φαγητό θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό σαν σούπα.
6.Σερβίρετε το κοκκινιστό αρνάκι πάνω στον τραχανά και στολίστε αν θέλετε με φρέσκο δεντρολίβανο ή μαϊντανό.