Φτιάξτε μια πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με την ακόλουθη συνταγή:
Υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι φαρίνα
1 φλιτζάνι γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
200 γραμμάρια cheddar τριμμένο
200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
250 γραμμάρια ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι, και μπαχαρικά της επιλογής σας για γεύση.
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σ' ένα μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά της επιλογής σας. κατά βούληση.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το μείγμα της ζαμπονοτυρόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί.
Αφήστε τη ζαμπονοτυρόπιτα να κρυώσει για λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια και απολαύστε.
Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη εναλλακτική στις παραδοσιακές πίτες με φύλλο. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο επιδόρπιο ή σνακ.