Ένα μεσογειακό πιάτο με τηγανιτές μελιτζάνες
ΥΛΙΚΑ
5-6 μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες ή όπως εσείς θέλετε
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Λίγο τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τις μελιτζάνες και κόψτε τες. καιαν θέλετε τις ξεφλουδίζετε
Tις στραγγίζουμε στο τρυπητό καλά ώστε να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν.Απορροφήστε το περιττό λάδι με χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο,το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το ξύδι και 1 ποτήρι νερό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει λίγο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάλτε σε ένα πυρέξ τις μελιτζάνες σειρά σειρά και από επάνω ρίξτε τη σάλτσα.Απλώνουμε όλη τη γέμιση παντού πάνω από τις μελιτζάνες, ώστε να σκεπαστούν καλά.Κατόπιν ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.
Βάλτε στο φούρνο το πυρέξ για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Βγάλτε από το φούρνο τις μελιτζάνες ρίχνετε κομματάκια τυρί φέτας (θρυμματισμένη) και ψήνεται πάλι για πέντε λεπτά.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Φωτό:pixabay