Ένα νόστιμο κέικ μήλου με αλεύρι φαγόπυρου και αμυγδάλου. Το αλεύρι φαγόπυρου είναι γνωστό και ως αλεύρι από άλεσμα του φαγόπυρου και είναι μια υγιεινή εναλλακτική στο συμβατικό αλεύρι. Απολαύστε αυτό το γευστικό κέικ με την παρακάτω συνταγή:
Υλικά:
2 μήλα, ξεφλουδισμένα, και ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι φαγόπυρου ( εάν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώστε μια φόρμα για κέικ ή ένα πυρέξ με λάδι και αλεύρι.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια εκχύλισμα.
Προσθέστε το ανακατεμένο μείγμα από τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε για να τα καλύψετε ομοιόμορφα.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να έχει χρυσό χρώμα και μ ένα μαχαίρι που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν το αφαιρέσετε από τη φόρμα.