Σαλάτα που θα φτιάξουμε στο φετινό γιορτινό τραπέζι και θα τη λατρέψουν όλοι.
Υλικά
- 1 κιλό βρασμένα παντζάρια ή έτοιμα συσκευασμένα παντζάρια από το σουπερμάρκετ
- 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 200 γραμμάρια ρόκα
- 250 γραμμάρια καρύδια σπασμένα
- Μία κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 100 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Θα πλύνουμε και θα καθαρίσουμε καλά τα λαχανικά.
θα πάρουμε ωμά παντζάρια και θα τα βράσουμε,είτε θα πάρουμε έτοιμα συσκευασμένα παντζάρια από το σουπερμάρκετ.Τα κόβουμε σε φέτες ή κομματάκια της επιλογής μας.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και τη ρόκα, είτε κομμένα, είτε ολόκληρα όπως είναι. Ψιλοκόβουμε ή λιώνουμε 1 σκελίδα σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπολ. Επίσης, προσθέτουμε τα καρύδια αφού τα σπάσουμε και το κατίκι δομοκού.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη σος ανακατεύοντας το μπαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι. Ρίχνουμε τη σως μέσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε όλη τη σαλάτα.
Σερβίρουμε σε ότι πιάτο θέλουμε και στολίζουμε αν θέλουμε,με μία ντομάτα και με περισσότερα καρύδια ή κάποιο τυρί που μας αρέσει.Αν θέλουμε μία πιο ολοκληρωμένη σαλάτα, μπορούμε να βάλουμε μέσα βραστά αυγά, κοτόπουλο ή μπέικον.
Για να γίνει πιο γιορτινή η σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε κουκουνάρι, κάστανο αλλά και σταφίδες. Είναι θέμα γεύσης και προσωπικού γούστου.