Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο κλασικά, νηστίσιμα γλυκά.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη ή 2 και 1/2 ποτήρια για να μην γίνει πολύ γλυκός
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε.Προσέχουμε μην καούμε. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε κάνουμε κομμάτια του χαλβά με ένα μεγάλο κουτάλι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή βάζουμε σε μικρά φορμάκια με σχέδια.
Επάνω πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και καρύδια αν θέλουμε.
φωτό:αρχείου