Ο πεντανόστιμος και διάσημος μπεκρή μεζές
Υλικά
1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές 2-3 εκατοστών
Αλεύρι γ.ο.χ. μαζί με λίγη πάπρικα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές (ότι χρώμα επιθυμείτε), κομμένες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) μπαχάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1/3 μπουκαλιού κόκκινο ξηρό κρασί
400 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
2 δαφνόφυλλα
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Αρχικά, περάστε τους κύβους του χοιρινού σε λίγο αλεύρι που έχετε προσθέσει λίγη πάπρικα σκόνη. Τινάξτε, για να φύγει το περιττό αλεύρι και αφήστε το κρέας στην άκρη.
2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή μια κατσαρόλα ροδίστε στο βούτυρο και το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
3. Βάλτε τα σκόρδα και έπειτα το κρέας, ανακατεύοντας διαρκώς. Έπειτα από 10 λεπτά ρίξτε το μπαχάρι και τη ρίγανη.
4. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και τα αποφλοιωμένα ντοματάκια.
5. Μόλις έρθει σε βρασμό το φαγητό, ρίξτε τα δαφνόφυλλα και τον μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
6. Ύστερα από 45΄, αλατοπιπερώστε και συμπληρώστε με λίγο νερό αν η σάλτσα του φαγητού έχει στεγνώσει. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 30΄ ή μέχρι το χοιρινό να λιώνει.
φωτό:pixabay