Υλικά
200 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κουνουπίδι, σε μικρές φουντίτσες
1ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 χυμό ντομάτας (500 γρ.)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
1 φλ. καφέ κρασί
1/2 κούπα λάδι
150 γρ. φέτα
1 πράσο, σε λεπτές φέτες προαιρετικά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις τσιγαριστεί κι αυτό σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτέ,την πάπρικα και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.Άν μας αρέσει προσθέτουμε και ένα πράσο ψιλοκομμέμο.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφού μείνει με τη σάλτσα που θέλουμε, προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
φωτό:αρχείου