Πανεύκολη και νόστιμη συνταγή με τορτελίνια αλά κρεμ.
Υλικά
½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
125 γραμ. μπέικον
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
30 γραμ. βούτυρο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
2 κ.τ.σ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια, ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι.
Τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο σε μέτρια φωτιά κομμένο το μπέικον και το ρίχνετε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύετε.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
Σβήνετε, ρίχνετε το τυρί παρμεζάνα και ανακατεύετε.Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
φωτό:αρχείου