Μια πολύ εύκολη συνταγή, με απλά υλικά για κοτόπουλο στραπατσάδα.
Υλικά συνταγής
4 µικρά φιλέτα στήθους από κοτόπουλο
2-3 µεγάλες τριµµένες ντοµάτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό τυρί τριµµένο
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουµε το κοτόπουλο σε πολύ µικρές µπουκιές και τα σοτάρουµε ελαφρά µε το ελαιόλαδο σε µεγάλο τηγάνι µαζί µε την πιπεριά και το κρεμμύδι µέχρι να ροδίσουν.Πασπαλίζετε με τη πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουµε τις ντοµάτες και αφήνουµε να πάρουν βράση µέχρι οι ντοµάτες να πιουν τα υγρά τους.
Το δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουµε.Τελειώνουµε προαιρετικά ρίχνοντας το λευκό τυρί.
Σερβίρουµε µε ρύζι ή µε ζυµαρικά ή με πατάτες.
Αν θέλουμε να κάνουμε το πιάτο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερή πιπεριά στην ντομάτα.
Αντί για φέτα υπάρχουν πολλά άλλα τυριά που ταιριάζουν, όπως το ανθότυρο και η μυζήθρα, μέχρι τα σκληρά, όπως η γραβιέρα ή το κεφαλοτύρι.
Φωτό:pixabay