Συνταγή για τρουφάκια λεμονιού
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (για επικάλυψη)
Εκτέλεση
Τρίψτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ.
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα του λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σχηματίστε μικρές μπάλες από το μείγμα και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
Τοποθετήστε το πιάτο με τις μπάλες στην κατάψυξη για περίπου 15-20 λεπτά για να πήξουν.
Κατά το διάστημα της κατάψυξης, λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπενμαρί.
Αφού οι μπάλες έχουν πήξει, βουτήξτε καθεμία στη λευκή σοκολάτα για να την επικαλύψετε πλήρως. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σε ένα δίσκο ή πιατέλα που έχετε επενδύσει με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.Αν θέλετε γαρνίρετε και με λίγη λιωμένη καφέ σοκολάτα σχηματίζοντας σχέδια επάνω.
Αφήστε τα τρουφάκια να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.
Αφού η λευκή σοκολάτα στεγνώσει, μπορείτε να σερβίρετε τα τρουφάκια λεμονιού. Απολαύστε τα.
Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε νόστιμα τρουφάκια λεμονιού.
Φωτό:pixabay