Αυτή είναι μια απλή συνταγή για λαχταριστά μπισκότα μερέντας που χρειάζονται μόνο τρία υλικά.Η συνταγή για τα λαχταριστά μπισκότα μερέντας θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
(περίπου 400 γραμμάρια) νουτέλα ή άλλη κρέμα μερέντας της επιλογής σας.
1 αβγό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προαιρετικά
1 φλιτζάνι (περίπου 120 γραμμάρια) ξηροί καρποί της επιλογής σας (π.χ., αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια), ψιλοκομμένοι.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μερέντα με το αβγό και μετά το αλεύρι μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά.
Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.( λαδόκολλα)
Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες.
Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Απολαύστε τα λαχταριστά μπισκότα με μια κούπα γάλα ή ένα φλιτζάνι καφέ!
Φωτό:pixabay