Είναι μία ωραία συνταγή το κοκκινιστό χοιρινό με λάχανο.Αυτό το πιάτο είναι ό,τι χρειάζεστε για τις κρύες μέρες και είναι γεμάτο με βιταμίνες και πρωτεΐνη από το κρέας και τα λαχανικά.
Υλικά
1½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες
1 λάχανο μέτριο, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό ή 250γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε προσεκτικά το κρέας και σκουπίστε το. Αλατοπιπερώστε το και ροδίστε το σε λάδι από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο, σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν και ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα.
Βράζετε το κρέας για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίστε το σιγοβράσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς να λιώσει.
Προσθέστε το λάχανο και λίγο αλάτι αν χρειαστεί, και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένη φέτα από πάνω.
Φωτό:pixabay