Υλικά
1 kg καρπούζι ψίχα (3 φέτες καρπουζιού )
1 κουταλιά της σούπας μέλι
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250 γρ. αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής για την καρπουζόπιτα:
1.Πλένετε καλά το καρπούζι και αφαιρείτε τη φλούδα.
2.Ζυγίζετε το καρπούζι αφού το καθαρίσετε από τη φλούδα. Θα χρειαστεί περίπου 3 φέτες.
3.Με τα χέρια, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τη σάρκα του καρπουζιού και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
4.Σε ένα μπολ, βάλτε τα κομμάτια του καρπουζιού και τον χυμό του.
5.Προσθέστε το μέλι, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.
6.Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε καλά τα υλικά.
7.Σε ένα μικρό ταψί (22×30εκ.), προσθέστε το μισό από το ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με το μισό από το σουσάμι.
8.Αδειάστε το μείγμα του καρπουζιού στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
9.Περιχύστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με το υπόλοιπο σουσάμι.
10.Ψήστε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα) μέχρι να αποκτήσει ροζ χρώμα και τραγανή επιφάνεια, περίπου 1 ώρα.
11.Αφήστε την καρπουζόπιτα να κρυώσει πλήρως.
12.Κόψτε την σε κομμάτια και αν θέλετε, ραντίστε με λίγο μέλι ή πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη για περισσότερη γλυκύτητα.
Απολαύστε την καρπουζόπιτα σας!