Λένε ότι η κρητική διατροφή είναι από τις πιο ισορροπημένες και δεν έχουν άδικο. Η ουσία της είναι ο σωστός συνδυασμός των υλικών ώστε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας. Έτσι λοιπόν σήμερα θα κάνουμε κεντανέ δηλαδή χοιρινό με πράσα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι (χυμό)
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα ζεματάμε με νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το κρέας πολύ καλά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 30-35 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε και τα πράσα,το σέλινο,αλάτι,πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό περίπου 30-35 λεπτά. Λίγο πριν ψηθεί ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με λίγο αλεύρι και νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να δέσει λίγο η σάλτσα.
Μερίδες:
Περίπου 4